Един от известните черноморски курорти

Приморско

Град Приморско е един от известните черноморски курорти, който с всяка изминала година придобива все по-голяма популярност. Той се намира в Югоизточна България, само на ….. от големия областен гр. Бургас. Градът е разположен на полуостров, в подножието на самите странджански върхове.  Ако погледнем от птичи поглед, ще открием, че Приморско е вдаден в Черно море, а неговите красиви брегове се вият между лагуната-залив Стамополу и уникалния Дяволски залив. Най-ранните исторически сведения за Приморско датират от III в. пр. Хр. При археологични разкопки през 1922 г. при устието на р. Ропотамо са открити останки от праисторическо езерно селище. От времето на траките са останките на крепост, открити на десния бряг на реката, западно от вх. „Китка“. На територията на днешния град по-късно съществува и римско селище. Доказателство за това е намерения  хромел от бял варовиков шуплест морски камък. През 1879 г. на полуостров Кюпрюбурун е създадено селището Кюприя. При подмяната на имената на селища и градове в България от чужд произход  (съгл. Указ на Цар Борис III, „Държавен вестник“, 1934 г.) с. Кюприя е преименувано на с. Приморско. През 1981 г. по случай 1300 години от създаването на България с. Приморско е обявено за град, а през 1953 г. -  за национален туристически морски курорт.

Приморско очарова не само със своята история, но и със своите природни дадености и интересен релеф -  уникален с разнообразието и красотата си, с крайбрежната си зона, впечатляваща с нетрадиционните си заоблени форми. На запад от град Приморско се намира хълма Узунджа, с който завършва третото поред най-високо разклонение на Странджа планина в този край. Сред неговите най-големи забележителности особено се открояват плажните му ивици ( 1190 хиляди квадратни метра защитени дюни и плажове), а традициите в опазването на околната среда стават повод през 1998 г. Европейската фондация за екологично обучение да го награди  с престижното отличие „Син флаг“.

Днес  Приморско е град, посещаван от милиони чуждестранни и български туристи. Той  е предпочитана дестинация не само заради благоприятния си климат, но и заради красивата си природа, историческите и културни паметници, гостоприемното местно население и не на последно място - различните атракции. Приморско ще Ви очарова както с добре оформената си инфраструктура, така и с редовните автобусни линии  до столицата и редица дестинации в чужбина, модерния си аквапарк, многобройните  ресторанти, пицарии, кафенета, барове, дискотеки, бистра и магазини. Атракциите не свършват дотук – Приморско е мястото, в което можете да се насладите на вълнуващи преживявания като кайт сърф, водни ски, водни пързалки, сърф, скутери, джетове, риболов, разходка с лодка и яхта, плажен волейбол, тенис кортове и много други. Всички тези дадености превръщат града в един от най-търсените  български морски курорти - важен туристически и икономически център по цялото ни Южно Черноморие.

Разстоянието от  Villa Valentines до гр. Приморско е 6 км. (около 8 мин. с автомобил). За Ваше удобство има и автобус, който тръгва от автогарата в града, която е разположена в непосредствена близост до нас.

НАСТАНЯВАНЕ

във Villa Valentines

РЕЗЕРВАЦИЯ

Резервирай стая

Запознат съм и съм съгласен с "Общите условия" за настаняване и резервации във Villa Valentines