„Влюбен във вятъра“! Звучи красиво и романтично, нали?!

Замъка в Равадиново

„Влюбен във вятъра“! Звучи красиво и романтично, нали?! Този надпис ще Ви посрещне още на входа на най-романтичното и екзотично място по българското Черноморие. Годината е 1996, а мястото е село Равадиново, Община Созопол. Това е годината, в която българинът Георги Тумпалов поставя началото на реализирането на своята детска мечта – първата копка по изграждането на мечтания замък от приказките.

Следват дълги години труд, положен от членовете на цялото семейство. Замък не се строи нито лесно, нито бързо. Години наред  те поставят камък след камък, изграждат кула след кула, градят нещо приказно, артистично и нестандартно. Мнозина от хората, преминаващи по пътя Бургас – Китен наблюдаваха строежа с любопитство и се питаха: „Какво чудо ще има тук?“ И чудото стана. От едни възхвалявано, от други обругавано, но при всеки пораждащо емоция. Година след година пред погледа ни се появяваше ту нова кула, ту изкуствено езеро, параклис или атрактивна статуя.

Но вълшебствата не свършват до тук. Всяка негова част съдържа следи от микродиаманти, което допринася за допълнителния му чар и атрактивност. Особено интересен за всеки посетител е факта, че през различните части на денонощието целия замък променя цвета си – сутрин е с оттенък на розово, през деня е бял, а по пълнолуние сияе. Това, което го прави още по-уникален, е че е построен във формата на кръст – признак за вяра, любов и всеотдайност в неговото изграждане и развитие. Това е любовта на неговия собственик, който след дълги години успява да сбъдне своята детска мечта.

Казват, че замъка „Влюбен във вятъра” е една уникална атракция, не само за България, но и за любители на приказните сюжети от цял свят. Неговата мистика привлича, очарова, вълнува! Или както призовава собственика Георги Тумпалов: „Потопете се в приказния разкош на един замък от детските приказки и позволете на себе си да се загубите във вълшебната му атмосфера.“

Разстоянието от  Villa Valentines до „Замъка Равадиново“  е 25 км. (около 20 мин. с автомобил). 

НАСТАНЯВАНЕ

във Villa Valentines

РЕЗЕРВАЦИЯ

Резервирай стая

Запознат съм и съм съгласен с "Общите условия" за настаняване и резервации във Villa Valentines