За вашето свободно време

Развлечения

Лято е! Време за море, емоции и още нещо! Време за вълнуващи летни преживявания, изпълнени с шепот на вълни, крясък на гларуси, лек морски бриз и усещане за неповторимост и житейска наслада. Ако към всичко това добавим и малко приключения, ще постигнем само едно – вълнуваща и запомняща се ваканция, неподозирани страсти, красиви спомени и усещане за лято, изживяно по нестандартен и неповторим начин!

Най-старият град по българското черноморско крайбрежие

Созопол

Град Созопол е една от морските перли на България. Мистичен, интересен, вълнуващ, любопитен, красив, вълшебен … и още… и още. За Созопол думите никога не са достатъчни. Созопол е най-старият град по българското черноморско крайбрежие. Разположен на няколко малки полуострова в южната част на Бургаския залив, един от най-старите български градове се счита за пряк наследник на гръцката колония Аполония.
Един от известните черноморски курорти

Приморско

Град Приморско е един от известните черноморски курорти, който с всяка изминала година придобива все по-голяма популярност. Той се намира в Югоизточна България, само на 50 км от големия областен гр. Бургас. Градът е разположен на полуостров, в подножието на самите странджански върхове. Ако погледнем от птичи поглед, ще открием, че Приморско е вдаден в Черно море, а неговите красиви брегове се вият между лагуната-залив Стамополу и уникалния Дяволски залив.
„Влюбен във вятъра“! Звучи красиво и романтично, нали?!

Замъка в Равадиново

Този надпис ще Ви посрещне още на входа на най-романтичното и екзотично място по българското Черноморие. Годината е 1996, а мястото е село Равадиново, Община Созопол. Това е годината, в която българинът Георги Тумпалов поставя началото на реализирането на своята детска мечта – първата копка по изграждането на мечтания замък от приказките.
Глътка красота близо до морския бряг

Природен резерват Ропотамо

Резерват Ропотамо е разположен на около 50 км. южно от град Бургас. Той е изключително богат на най-разнообразни биотопи, както и на множество интересни и уникални природни обекти - лиманът на река Ропотамо, блатото Аркутино и красиви лонгозни гори, разнообразни скални феномени, мочурища, блата и други.
Екзотичното блато-лагуна

Резерват Аркутино

Аркутино или Мечешкото блато е блато-лагуна на около 2,5 км северозападно от устието на река Ропотамо. Блатото е част от резервата Ропотамо.
Тракийското мегалитно скално светилище

Беглик Таш

През 2003 г. е открито дълго търсеното антично светилище на Ранули, наречено Беглик Таш. То се намира при устието на р. Ропотамо и е най-дълго просъществувало населено място в района. Според историците това е една от най-големите крепости-градове в България, която през Средновековието е била областен център. Зидовете на Ранули, извисяващи се на хълма, днес обграждат около 30 дка площ.